Online business groei

Online business groei

Of het nu gaat om een webshop of het online uitbreiden van een bestaand bedrijf, verkopen via het internet is noodzakelijk. Wie zijn producten niet online verkoopt loopt het risico in de toekomst de boot te missen. Het toepassen van e-commerce biedt enorme kansen. ABN-AMRO verwacht in de komende jaren een omzetgroei van de internetomzet van 18,5 procent.

Het kopen van onlineproducten wordt steeds meer gemeengoed. We kopen tegenwoordig zoveel zaken op internet: boeken, kleding, elektronica, wat eigenlijk niet? Mensen vinden het gemakkelijk om in hun vrije uurtjes te winkelen en niet beperkt te worden door openingstijden. Na de online aankoop krijg je je product vaak al de volgende dag thuis geleverd; gemak dient de mens. Tot laat gewerkt en geen tijd om te koken: bestel een maaltijd op internet. Even later wordt het thuisbezorgd. Hetzelfde geld voor boodschappen, plaats je bestelling op internet en ze staan klaar als je even later naar de supermarkt rijdt.

Bedrijven spelen in op het gemak en het verlagen van drempels om hun producten te verkopen. En zeg nu eerlijk, het is toch heerlijk dat je de deur niet meer uit hoeft. Bedrijven spelen daaropin, in alle branches. Een Tesla koop je tegenwoordig via het internet. Oké je wordt in de “winkel” nog wel begeleid door de verkopers maar in principe kun je het vanuit je luie stoel alles zelf doen.

Is de verwachting dat we straks alleen nog maar online onze inkopen doen? Nee, dat verwachten we niet. Online verkopen is een uitbreiding van de bestaande business. Het ene bedrijf zal er meer online zakendoen dan de ander. Maar geen enkel bedrijf kan zijn ogen meer sluiten voor deze ontwikkeling. Doe je dat toch, dan ga je achteropraken.

O2Web helpt bedrijven hun business online te laten groeien.